Judit Pocs

Onlangs heb ik een workshop van Judit Pocs kunnen bijwonen. Zij is een viltster uit Hongarije met reeds 20 jaar ervaring en dat merk je! Zij is bekend om haar sprookjesachtige en kleurrijke ontwerpen, in het bijzonder om de manier waarop kleuren in elkaar overvloeien. Ze heeft vooral geexperimenteerd met hoeden, maar niet in de traditionele vorm:

Op youtube vind je een aantal filmpjes, waarin haar creaties te zien zijn.
Een muziekband met haar hoeden in de vorm van een instrument en een kinderfilmpje.

Ze heeft samen met haar echtgenoot een DVD gemaakt, “On Gentle Threads”, het resultaat van 2 jaar werk, dat op een zeer originele manier het viltproces laat zien en een fotoboek:

Judit liet ons verschillende technieken zien, zowel voor het maken van juwelen, hoeden als andere 3D-vormen. Met de nieuwe aangeleerde technieken ben ik meteen aan de slag gegaan en hieronder mijn resultaten:

 

 

Opruimen

De rommel in mijn atelier had een punt bereikt dat er eerst moest opgeruimd worden voor ik verder kon werken. Bij het uitsorteren merkte ik dat ik nog wat extra opbergboxen kon gebruiken. En deze keer reden we daarvoor niet naar Ikea, maar maakten we die zelf.De eerste 2 boxen heb ik op de “luie”manier gemaakt: de bodem apart gevilt en daarna aan de opstaande zijden genaaid.

Ik voelde me echter verplicht om ook de oefening box-zonder-naad te maken. Daarvoor was eerst wat origami-knip-en plakwerk vereist om het sjabloon uit te werken.

Pot-au-feu

Een paar van de hankies die ik onlangs gekleurd had hebben eindelijk hun bestemming gevonden. De pot is uit 5 lagen wol opgebouwd, waarin verschillende restjes verwerkt werden.                                                    Niet geschikt om te stoven.