Opendeurdagen 8 en 9 december

Christiane Zeghers organiseert jaarlijks opendeurdagen om haar uitgebreide collectie keramiek tentoon te stellen. Ze heeft mij uitgenodigd om in haar atelier mijn viltwerken te presenteren. Hein Severijns demonstreert tijdens die dagen het draaien van porselein  en het monteren van theepotten. Jos Nys zal met zijn accordeon voor de muzikale omlijsting zorgen.

De opendeurdagen vinden plaats in

Keramiekatelier Christiane Zeghers

Frederik Lintsstraat 48, 3000 Leuven

 Zaterdag, 8 december en Zondag, 9 december
van 10:00 tot 19:00 uur

 Meer info keramiekatelier Christiane Zeghers

 

 

Pam De Groot

3 weken geleden een inspirerende workshop gevolgd bij Pam de Groot. Pam, een viltster uit Australie, toerde rond in Nederland, Frankrijk en UK . Op haar blog pamdegroot.blogspot.be kan je haar werk bekijken  .

De workshop vond plaats in het atelier van Dorie Van Dijk in Nes a/d Amstel, een landelijk dorpje ten zuiden van Amsterdam. Overnachten kon ik op een oude, romantische  boerderij, 10 minuutjes rijden van het atelier met een boerenontbijt geserveerd door de gastheer in rood geruite pijama en op klompen.Ik had me ingeschreven voor de workshop “dimension and textures” . We leerden meerdere technieken om structuur te bekomen aan de hand van kleine proeflappen.Hieronder eentje van Pam:Mijn “space shuttle”: de magie ervan is dat het gevilt is uit een rechthoekige viltlap.Nog een experimentje is mijn kratertje:2 grotere werkjes heb ik helaas nog niet kunnen afmaken. Die wachten momenteel geduldig in mijn atelier op betere tijden.