Pam De Groot

3 weken geleden een inspirerende workshop gevolgd bij Pam de Groot. Pam, een viltster uit Australie, toerde rond in Nederland, Frankrijk en UK . Op haar blog pamdegroot.blogspot.be kan je haar werk bekijken  .

De workshop vond plaats in het atelier van Dorie Van Dijk in Nes a/d Amstel, een landelijk dorpje ten zuiden van Amsterdam. Overnachten kon ik op een oude, romantische  boerderij, 10 minuutjes rijden van het atelier met een boerenontbijt geserveerd door de gastheer in rood geruite pijama en op klompen.Ik had me ingeschreven voor de workshop “dimension and textures” . We leerden meerdere technieken om structuur te bekomen aan de hand van kleine proeflappen.Hieronder eentje van Pam:Mijn “space shuttle”: de magie ervan is dat het gevilt is uit een rechthoekige viltlap.Nog een experimentje is mijn kratertje:2 grotere werkjes heb ik helaas nog niet kunnen afmaken. Die wachten momenteel geduldig in mijn atelier op betere tijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>